Renewi verhoogt recyclingpercentage binnen 5 jaar tot 75%

Nieuws

Internationaal waste-to-product bedrijf Renewi plc, actief in de meest geavanceerde circulaire economieën ter wereld, heeft aangekondigd zijn recyclingpercentage vóór 2025 met ruim tien procent te willen verhogen tot 75%.

Het bedrijf, dat met 64,7% al het hoogste recyclingpercentage in de sector heeft, lanceerde eerder zijn nieuwe duurzaamheidsstrategie, waarin het ook aangeeft voor een sterke vermindering van de CO2-uitstoot te willen gaan. 

“Binnen vijf jaar bestaat ons wagenpark van inzamelvoertuigen voor 100% uit schone, emissiearme EURO VI-wagens. Hiermee vermijden we ruim vier millioen ton aan CO2 per jaar. Bovendien willen we 65 nieuwe elektrische vrachtwagens toevoegen aan ons wagenpark”, zegt Otto de Bont, CEO van Renewi. 

Het afgelopen jaar heeft Renewi een hoger percentage van het verwerkte afval hergebruikt en teruggewonnen, met een toename van het hergebruik- en terugwinpercentage tot 90,8%, de hoogste waarde ooit voor het bedrijf.

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2215)

Een ‘superbuurt’ dankzij Mooimakers!

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is Mooimakers.
Lees meer ››

Na de uren van ... Kris Borlo

Nieuws

In de rubriek 'Na de uren' van ons Super magazine brengen we het verhaal achter de hobby van een buurtsuperuitbater. In het juni nummer is dat Kris Borloo van Spar Denderwindeke. Hij speelt op een diatonische harmonica, een typisch Alpen-instrument dat vooral in Oostenrijk bespeeld wordt.
Lees meer ››

77% wil mondmasker verplichten

Nieuws

Uit de Grote Coronastudie van de Universiteit Antwerpen blijkt dat 77% van de Belgen een mondmasker wil verplichten voor klanten in de supermarkt. 83% vindt dat het verplicht moeten worden voor personeel.
Lees meer ››