Sinds deze maand ook flexi-jobs in de buurtsuper

Nieuws

Sinds 2018 kunnen mensen naast hun vaste baan bijklussen met een flexi-job in de winkelsector. Op die extra inkomsten betalen ze geen belastingen of sociale bijdragen. Ook voor de buurtsuper is het systeem voordelig.

De buurtsuper geniet een verlaagd tarief van 25 procent sociale bijdrage. Met het flexibele statuut kunnen onze leden snel extra mankracht optrommelen en het moet een einde maken aan het zwartwerk in de sector. Enkel wie al een vaste baan heeft, minstens 4/5 werken, mag bijklussen in een flexi-job. Sinds het zomerakkoord van de regering is het sinds 1 januari ook voor gepensioneerden toegestaan om onbelast bij te verdienen via een flexi-job.
Aanvankelijk waren flexi-jobs enkel bedoeld voor horecazaken. Maar, mede op vraag van Buurtsuper.be en UNIZO, besliste de federale regering afgelopen zomer om het systeem uit te breiden naar de detailhandel. Contacteer voor meer informatie uw sociaal secretariaat.
 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1469)

VLAM activiteitenverslag 2018

Nieuws

De buitenwereld kent VLAM vooral van de binnenlandse mediacampagnes voor consumenten. VLAM spreekt echter ook professionals aan: gezondheidswerkers, handelaars, winkeliers of horeca-uitbaters. Het promotiecentrum hecht steeds meer belang aan communicatie over duurzaamheid.
Lees meer ››

Wat met flexi-jobs na verkiezingen?

Nieuws

Wie minstens vier vijfde werkt of gepensioneerd is, mag een flexi-job uitoefen in de horeca, bij bakkers en slagers en in de kleinhandel. Sommige politieke partijen stellen het systeem van de flexi-jobs in vraag.
Lees meer ››