Steun de Winkelhier-campagne


Dit voorjaar lanceerde UNIZO de Winkelhier-campagne, die de consument bewust wil maken over het belang en de voordelen van lokaal kopen.

Vorige week organiseerde UNIZO een nieuwe actie, om de aandacht te vestigen op de 8 miljard euro die vorig jaar wegstroomde uit onze economie, door de massale aankopen bij buitenlandse (web)winkels. Met een indrukwekkende stapeling dozen afkomstig van pakketjes die in België geleverd werden door buitenlandse webshops werd het getal ‘8 miljard’ gevormd op de Kunstberg in Brussel.

Waarom?
Omdat we beter 8 miljard euro investeren in mensen van hier, dan in dozen uit het buitenland. De positieve effecten voor onze economie en maatschappij zijn immers enorm. Geld dat hier wordt uitgegeven wordt hier ook terug geïnvesteerd, in jobs, infrastructuur, aantrekkelijke steden, lokale verenigingen, duurzaamheid, beleving. Daarom willen we de consument aan het begin van de eindejaarsperiode oproepen om massaal te winkelhieren voor cadeautjes, feesten, outfits… en dat zowel offline als online.

Op één of andere manier draag jij als Belgische ondernemer zelf ook bij tot een van de doelen van de Winkelhier-campagne. Steun daarom de actie en verspreid de boodschap! Hoe meer we communiceren over het belang van lokaal kopen, hoe meer consumenten zich bewust worden van de voordelen van kopen bij ondernemers van hier.

Hoe? 

Deel de campagne 

Bekijk hier het filmpje van de actie op de Kunstberg 

Volg de actie via Facebook

TIP: 'Winkelhieren’ is een van de 19 genomineerden voor Woord van het Jaar 2019! Stemmen kan via https://woordvanhetjaar.vandale.be/nl

 

Gerelateerde artikels

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.

Actueel

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy