Too Good To Go in 450 Carrefour winkels


Hoe werkt het? De app Too Good to Go geeft alle partnerbedrijven weer en biedt gebruikers de mogelijkheid om voedingsmiddelen of gerechten te kopen die bijna over datum zijn aan verminderde prijs en zo voedselverspilling tegen te gaan.

Met een totaal van 264.00 pakketten die Carrefour verkoopt via Too Good to Go, vertegenwoordigt Carrefour ¼ van de totale hoeveelheid pakketten die worden verkocht via de app. Andere deelnemende bedrijven zijn bijvoorbeeld sushi-restaurants, bakkerijen, hotels en traditionele restaurants

Carrefour, gaat de strijd aan tegen voedselverspilling. Deze strijd gebeurt in 4 opeenvolgende fasen:

1. Goed voorraadbeheer is een prioriteit.

2. De afprijzing van de producten die de uiterste consumptiedatum naderen, maakt het mogelijk om het aantal onverkochte producten te verminderen. Consumenten herkennen deze producten in de winkel dankzij het gele etiket. 

3. Al meer dan 15 jaar geeft Carrefour onverkochte producten aan voedselbanken en liefdadigheidsinstellingen. Carrefour was de eerste retailer die deze activiteiten uitvoerde via de Schenkingsbeurs, het platform voor het beheer van voedselschenkingen. Het biedt alle verenigingen toegang tot onverkochte producten en beperkt onverkochte voorraden die niet door verenigingen worden opgehaald. 

4. Carrefour gooit geen voedsel in de vuilnisbak. Zelfs als de 3 voorgaande stappen onverkochte producten niet hebben voorkomen, zullen Carrefour-producten door derden worden herwerkt om er secundaire producten van te maken, zoals energie door de biomethanisatie.

De toewijding van Carrefour België aan milieu- en ethische kwesties werd dit jaar erkend: de retailer won de prijs ‘CSR Professional of the Year 2018′. Deze prijs erkent de inspanningen van het bedrijf op het gebied van zijn sociale verantwoordelijkheid.

Meer info op Too Good To Go

Gerelateerde artikels

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.

Actueel

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy