UNIZO en Buurtsuper.be waarschuwen voor malafide reclameronselaars

Nieuws

Tientallen zelfstandigen waaronder heel wat supermarkteigenaars hebben de afgelopen dagen een brief gekregen waarin staat dat ze bijna duizend euro moeten betalen.

Het probleem doet zich in de zomer steeds vaker voor: ronselaars rekenen erop dat mensen tijdens de vakantie hun administratie niet stipt bijhouden, en zonder nadenken betalen. Eén van onze leden kreeg gisteren een brief van het Duitse bedrijf TVV met de vraag om zo snel mogelijk zijn BTW-gegevens aan te vullen in hun verzonnen handelsregister. Volgens de rekening zou hij drie jaar lang 977 euro moeten betalen. Er circuleert ook van het ‘Centraal Handelsregister’ een brief waarbij je je moet registreren en 977 euro moet betalen. 

De bedrijfsnaam en -tak waren juist, net als adres en telefoonnummer. Er stond ook een Europees wetsartikel bij vermeld. Helemaal onderaan de brief stonden de gegevens van de firma Tele Verzeichnis Verlag uit Hamburg. Buurtsuper.be en UNIZO kregen de laatste dagen al tientallen meldingen van zelfstandigen die de brief kregen. Het advies is: betaal nooit. En heb je al een keer betaald, stop er dan meteen mee.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1366)

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››