UNIZO en Buurtsuper.be waarschuwen voor malafide reclameronselaars

Nieuws

Tientallen zelfstandigen waaronder heel wat supermarkteigenaars hebben de afgelopen dagen een brief gekregen waarin staat dat ze bijna duizend euro moeten betalen.

Het probleem doet zich in de zomer steeds vaker voor: ronselaars rekenen erop dat mensen tijdens de vakantie hun administratie niet stipt bijhouden, en zonder nadenken betalen. Eén van onze leden kreeg gisteren een brief van het Duitse bedrijf TVV met de vraag om zo snel mogelijk zijn BTW-gegevens aan te vullen in hun verzonnen handelsregister. Volgens de rekening zou hij drie jaar lang 977 euro moeten betalen. Er circuleert ook van het ‘Centraal Handelsregister’ een brief waarbij je je moet registreren en 977 euro moet betalen. 

De bedrijfsnaam en -tak waren juist, net als adres en telefoonnummer. Er stond ook een Europees wetsartikel bij vermeld. Helemaal onderaan de brief stonden de gegevens van de firma Tele Verzeichnis Verlag uit Hamburg. Buurtsuper.be en UNIZO kregen de laatste dagen al tientallen meldingen van zelfstandigen die de brief kregen. Het advies is: betaal nooit. En heb je al een keer betaald, stop er dan meteen mee.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1469)

VLAM activiteitenverslag 2018

Nieuws

De buitenwereld kent VLAM vooral van de binnenlandse mediacampagnes voor consumenten. VLAM spreekt echter ook professionals aan: gezondheidswerkers, handelaars, winkeliers of horeca-uitbaters. Het promotiecentrum hecht steeds meer belang aan communicatie over duurzaamheid.
Lees meer ››

Wat met flexi-jobs na verkiezingen?

Nieuws

Wie minstens vier vijfde werkt of gepensioneerd is, mag een flexi-job uitoefen in de horeca, bij bakkers en slagers en in de kleinhandel. Sommige politieke partijen stellen het systeem van de flexi-jobs in vraag.
Lees meer ››