Vanaf 1 mei verkorte opzegperiode voor werknemers met maximum 6 maanden dienst

Nieuws

De regering heeft, bij wijze van compensatie van de afschaffing van de proefperiode, nieuwe opzeggingstermijnen vastgelegd. Die gelden bij het ontslag van werknemers met maximum 6 maanden dienst.

De nieuwe opzeggingstermijnen zijn opgenomen in de wet betreffende de versterking van de economische groei, die op 9 maart 2018 goedgekeurd werd in de Kamer. De nieuwe opzegtermijnen gelden bij het ontslag van werknemers met maximum 6 maanden dienst. Deze nieuwe termijnen gelden vanaf 1 mei 2018. Aan de andere opzegtermijnen vanaf 6 maanden anciënniteit, of indien de werknemer zelf zijn ontslag geeft, verandert dus niets.
 
Tijdens de eerste zes maanden van de tewerkstelling dient u nu dus volgende opzegtermijnen moeten respecteren:
•             Minder dan 3 maanden anciënniteit: 1 week
•             Vanaf 3 maanden anciënniteit: 3 weken
•             Vanaf 4 maanden anciënniteit: 4 weken
•             Vanaf 5 maanden anciënniteit: 5 weken.
 
Gezien de opzegtermijnen  in elk arbeidsreglement moeten vermeld worden, heeft deze aanpassing ook gevolgen voor uw arbeidsreglement. De huidige opzegtermijnen dienen vervangen te worden door de nieuwe opzegtermijnen.  Om het u gemakkelijk te maken, hebben wij hiervoor een model van bijlage bij het arbeidsreglement opgesteld (zie bijlage).  Het volstaat dat u  deze bijlage toevoegt aan uw huidig arbeidsreglement. De klassieke en omslachtige procedure tot wijziging van het arbeidsreglement moet niet gevolgd worden.
 
Wat moet u concreet doen?
•             Het modeldocument in bijlage toevoegen aan uw arbeidsreglement tegen 1 mei 2018;
•             Alle werknemers dit modeldocument bezorgen;
•             Een exemplaar van die nieuwe bijlage opsturen naar het Toezicht op de Sociale Wetten.
 
Bron: ADMB

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1366)

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››