Verbod op tabaksreclame wordt strenger

Nieuws

Reclame voor tabaksproducten aan de voorgevels van tabakswinkels en krantenwinkels is voortaan verboden. Dat meldt FOD Volksgezondheid naar aanleiding van de publicatie van de wetswijziging in het Belgisch Staatsblad.

Het gaat om een wijziging van de wet op tabaksreclame die bepaalt dat het verboden is reclame te voeren voor tabaksproducten én waarvoor tot nu toe een aantal uitzonderingen werden opgesomd, waaronder reclame in tabaks- en krantenwinkels. Deze uitzondering wordt nu opgeheven. Voor e-sigaretten en e-liquids met en zonder nicotine gelden straks dezelfde richtlijnen als voor de meer traditionele tabaksproducten. De wetswijziging treedt in werking op 1 januari 2021.

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2215)

Een ‘superbuurt’ dankzij Mooimakers!

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is Mooimakers.
Lees meer ››

Na de uren van ... Kris Borlo

Nieuws

In de rubriek 'Na de uren' van ons Super magazine brengen we het verhaal achter de hobby van een buurtsuperuitbater. In het juni nummer is dat Kris Borloo van Spar Denderwindeke. Hij speelt op een diatonische harmonica, een typisch Alpen-instrument dat vooral in Oostenrijk bespeeld wordt.
Lees meer ››

77% wil mondmasker verplichten

Nieuws

Uit de Grote Coronastudie van de Universiteit Antwerpen blijkt dat 77% van de Belgen een mondmasker wil verplichten voor klanten in de supermarkt. 83% vindt dat het verplicht moeten worden voor personeel.
Lees meer ››