Wenst u uw medewerkers op een fiscaalvriendelijke manier te belonen?

Nieuws

Met het systeem van de niet-recurrente resultaatgebonden voordelen kunt u al uw medewerkers of een deel ervan op een fiscaal en sociaal gunstige manier een bonus toekennen.

De voordelen zijn gebonden aan de collectieve resultaten van uw supermarkt of van een groep van medewerkers die actief zijn in een bepaalde afdeling (vb. beenhouwerij & traiteurafdeling).

Bonus
Dat collectief resultaat moet wel objectief en meetbaar zijn. Deze manier van belonen kan éénmalig worden georganiseerd en is dus geen verworven recht. Interessant is dat er op deze voordelen (onder een maximale grens) geen bedrijfsvoorheffing of inkomstenbelasting hoeft betaald te worden. Bovendien houdt uw medewerker 109 % meer over dan met een klassieke bonus. Voor de bonus “CAO 90” betaald in 2018, ligt het vrijgesteld maximumbedrag hoger dan het bedrag van vorig jaar: de geïndexeerde plafonds werden bepaald op 3.313 euro (sociaal plafond) en op 2.880 euro (fiscaal plafond).

Een bonus toegekend in het kader van een niet-recurrente resultaatgebonden bonusplan is, binnen de grenzen van een plafond dat elk jaar wordt geïndexeerd, vrijgesteld van belastingen en van gewone sociale bijdragen.

Hierbij een model dat u kan inspireren zelf de bonus aan te vragen voor het boekjaar 2019. Dit dient te gebeuren bij de FOD Werk – Dienst Collectieve Arbeidsbetrekkingen. Overleg eerst met uw sociaal secretariaat.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1366)

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››