Zelfs zonder diploma doorgroeimogelijkheden in retail

Nieuws

In een artikel van Jobat.be wordt opgebokst tegen de vooroordelen met betrekking tot een job in de retailsector. Zo zou werken in een winkel eentonig zijn en niet veel uitzicht bieden op een duurzame, boeiende carrière. Dat blijkt niet te kloppen.

De retailsector is net de sector bij uitstek waar variatie troef is. Wie ambitieus is, kan bovendien rekenen op een uitdagende carrière, waarbij je zowel verticaal als horizontaal kan doorgroeien. Een diploma is daarbij amper van tel.  

Wie aan de retailsector denkt, denkt vaak aan de winkelmedewerkers in de plaatselijke supermarkt. Op het eerste gezicht een job die niet veel mogelijkheden biedt. Maar dat spreekt de sector ten stelligste tegen.

Sigrid Van Den Berghe, Head of Learning & Talent Development bij supermarktketen Lidl: “De retailsector is net een sector waarin medewerkers tal van doorgroeimogelijkheden hebben. We hebben enkele concrete voorbeelden van medewerkers die startten als winkelbedienden, de instapfunctie, maar doorgroeiden naar hoofdkassierster, assistent-shopmanager of zelfs shopmanager. Wie als filiaalbediende start, hoeft daar dus zeker niet zijn of haar hele carrière te blijven. Op relatief korte termijn kan je doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid, waarbij je andere medewerkers kan aansturen."

PMO heeft een interessante opleiding om winkelbedienden die een leidinggevende functie hebben, te helpen om hun coaching kwaliteiten te ontwikkelen. Lees meer hierover op www.pmocvba.be/pmofiche-me-and-my-team of neem contact op met wendy.labie@pmocvba.be

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2343)

Super Teams 2020: eerste tussenstand

Nieuws

We zijn nog maar halverwege onze ‘De buurtsuper, jouw perfecte buur’ campagne en er hebben al 4.500 consumenten hun favoriete buurtsuper bedankt! De buurtsupers (één per enseigne) met de meeste bedankjes bekronen wij binnenkort tot 'Super Team 2020'. Een eerste tussenstand ...
Lees meer ››

"Buurtwinkel terug van weggeweest"

Nieuws

In het Nieuwsblad staat een interview met retailexpert Gino Van Ossel die bevestigt wat Buurtsuper.be al langer vaststelt: de coronacrisis zorgt er voor dat ons winkellandschap er versneld anders gaat uitzien. Met minder geïsoleerde baanwinkels en populairdere buurtwinkels en boerenmarkten.
Lees meer ››

UNIZO kijkt met argusogen naar shoppingcenter Malinas

Nieuws

UNIZO kijkt met argusogen naar het nieuwe shoppingcomplex 'Malinas', aan de afrit Mechelen-Noord langs de E19. Wat begon als een zoektocht naar een oplossing voor de herlocalisatie van enkele baanwinkels, blijkt toch een shoppingcenter van 23.000 vierkante meter worden. Ook de komst een AH XL van 3.500 m² baart zorgen.
Lees meer ››