Slecht jaar voor voedingsnijverheid

2 min.

Trends & innovaties

Volgens Le Soir heeft de voedingsnijverheid, als gevolg van corona, een slecht jaar achter de rug. In Wallonië is dit nog meer het geval dan in Vlaanderen.

De globale omzet in Wallonië daalde met 3,1 % t.o.v. 2019, de productie met 6,7 %, de export met 6,5 % en de investeringen met 18,5 %. In Vlaanderen zakte de omzet met 1,2 % en de export met 1 %. 

De reden voor die grotere terugval in Wallonië is dat de industrie er meer gericht is op de horeca, evenementen en catering voor collectiviteiten. Maar ook de gestegen grondstoffenprijzen doen de sector geen deugd. Daardoor zijn ze verplicht hun prijzen te verhogen.

Gerelateerde artikels

Dure camera’s en sensoren staan kassaloze winkel in de weg
1 op 7 Nederlanders rijdt tenminste half uur om voor goedkopere boodschappen
1 op 6 winkels verdwenen, aantal supermarkten blijft stijgen

Actueel

Bijverdienen wordt blijverdienen
Gezonde maaltijd van Lily’s Kitchen
Jumbo Rijkevorsel steunt 11 lokale verenigingen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy