Volgens Le Soir heeft de voedingsnijverheid, als gevolg van corona, een slecht jaar achter de rug. In Wallonië is dit nog meer het geval dan in Vlaanderen.
De globale omzet in Wallonië daalde met 3,1 % t.o.v. 2019, de productie met 6,7 %, de export met 6,5 % en de investeringen met 18,5 %. In Vlaanderen zakte de omzet met 1,2 % en de export met 1 %.
De reden voor die grotere terugval in Wallonië is dat de industrie er meer gericht is op de horeca, evenementen en catering voor collectiviteiten. Maar ook de gestegen grondstoffenprijzen doen de sector geen deugd. Daardoor zijn ze verplicht hun prijzen te verhogen.
Actueel
Steeds meer mensen willen bijklussen
Bijverdienen wordt blijverdienen
Lees artikel
Voor de viervoeters
Gezonde maaltijd van Lily’s Kitchen
Lees artikel
Jumbo Rijkevorsel steunt 11 lokale verenigingen
Lees artikel