FAVV bericht over inrichting van toiletten

Nieuws Wetgeving

De vermelding uit de autocontrolegidsen in verband met de inrichting van de toiletten “Toiletruimten mogen niet rechtstreeks uitkomen in ruimten waar voedsel wordt gehanteerd” is aangevuld.

Het gaat om volgende verduidelijking. Koninklijk besluit van 13 juli 2014 betreffende levensmiddelenhygiëne vermeldt in bijlage III, hoofdstuk I, punt 2 het volgende: “Er moet een voldoende aantal toiletten met spoeling aanwezig zijn die aangesloten zijn op een adequaat afvoersysteem. De toiletten moeten schoon zijn en goed worden onderhouden. Toiletruimten mogen niet rechtstreeks uitkomen in ruimten waar onverpakte levensmiddelen worden gehanteerd of opgeslagen.”
Er dient een sas te zijn tussen de toiletten en de ruimten waar onverpakte levensmiddelen gehanteerd, opgeslagen, bewerkt of verwerkt worden.Dergelijk sas is echter niet noodzakelijk voor toiletruimten die uitkomen in ruimten waar enkel levensmiddelen in gesloten verpakking worden opgeslagen aangezien hier geen risico bestaat op verontreiniging.

Je vindt meer info in deze bijlage.

Bij vragen kan je terecht bij Veronique Bert
 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1828)

Belgische chef-koks ontwikkelen recepten voor Delhaize

Nieuws

Delhaize begon in 1999 samen te werken met bekende chefs en breidt nu haar bestaande assortiment uit met nieuwe gerechten. Peter Goossens, Lionel Rigolet, Sergio Herman, Wout Bru en Bart Desmidt ontwikkelden recepten voor de nieuwe verse bereide gerechten, vanaf december te vinden in de Delhaizewinkels.
Lees meer ››

Welke impact zal prijzenslag hebben op kwaliteit?

Nieuws

In Het Laatste Nieuws staat een artikel over hoe de Belgische supermarkten reageren op de komst van Jumbo. Volgens Test Aankoop zouden een aantal prijzen die Jumbo hanteert goedkoper zijn dan de prijzen die ze zelf, net over de grens in Nederland, toepast. Er wordt niet verwacht dat de prijzen blijvend laag worden gehouden bij de bewuste referenties.
Lees meer ››

De hele dag door ... eten

Nieuws

Buurtsuper.be is momenteel op inspiratiereis in New York. Wat daar opvalt is dat New Yorkers, jong en oud, de hele dag door eten of ‘snacken’. Te voet, op de bus of in de metro. Alles gebeurt gewoon ‘on the road’. Het aanbod is hier dan ook volledig op afgestemd. Komt die trend ook naar ons land? Volgende week opent alleszins de eerste KFC in ons land.
Lees meer ››