Jacques Dopchie, voormalig topman GB overleden

Nieuws

Dopchie was een belangrijke speler in de uitbouw van de moderne detailhandel en speelde een sleutelrol in de uitbouw van Super GB en Maxi GB, bedrijven die in 2000 opgingen in Carrefour Belgium.

Dopchie, geboren in 1929, was handelsingenieur van de Ecole Solvay (ULB) en werkte zijn hele carrière in de retail. Hij startte op 24-jarige leeftijd bij de Grand Bazar van Antwerpen, die later GB Bedrijven werd en in 1974 via een grote fusie opging in GB-Inno-BM (GIB). Bij GB lanceerde hij de ene nieuwe retailformule na de andere in België. Dopchie verborg niet dat hij zijn mosterd in de VS haalden, waar de moderne detailhandel vooropliep.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1774)

Delhaize hernieuwt samenwerking met Actiris

Nieuws

Brussel - De Brusselse minister van Tewerkstelling en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt en Delhaize hernieuwen de samenwerking tussen Delhaize en de openbare diensten voor tewerkstelling, Actiris, en opleiding, Bruxelles Formation en de VDAB Brussel. De gezamenlijke doelstelling is om de Brusselaars nieuwe kansen te bieden op de arbeidsmarkt en zo het aantal Brusselaars met een baan te verhogen.
Lees meer ››