Meer fruit eten: Delhaize lanceert nieuwe snacks

Nieuws Productnieuws

90% van de Belgen eet niet genoeg fruit. Om aan de aanbevolen hoeveelheid van 2 tot 3 porties fruit per dag te komen, lanceert Delhaize “Junk Fruit” als een evenwichtige snack.

Belgen eten te weinig fruit. Het wordt nochtans aanbevolen om dagelijks 250g fruit te eten, maar slechts 9%[2] van de bevolking haalt daadwerkelijk die aanbevolen hoeveelheid. Met dit gamma wil Delhaize mensen aanzetten om meer fruit te eten en te kiezen voor “Junk Fruit” in plaats van “junkfood”.

Dit project maakt deel uit van een groter geheel om mensen te helpen evenwichtigere keuzes te maken. Net zoals bij de “tovergroentjes” het doel was om het idee dat groenten niet lekker zijn, uit de wereld te helpen. De verkoop van de groenten in kwestie werd meer dan verdubbeld.

Bij fruit is het echter anders. De consumenten vinden niet dat het slecht smaakt, maar ze vinden eerder dat fruit niet gemakkelijk genoeg te eten is. Dit moet je schillen, in stukjes snijden, enzovoort, en het is niet altijd gemakkelijk om daarvoor de tijd te vinden. Nochtans vormt fruit een belangrijke bron van vitaminen, mineralen, vezels, antioxidanten enz. Daarom is het aangeraden om tussen de 250g en 375 g fruit per dag te eten (voor volwassenen twee tot drie stukken fruit per dag). Slechts een minderheid van de bevolking (9%) haalt die hoeveelheden.  Daarom geeft Delhaize hen een duwtje in de rug zodat ze dit fruitige doel kunnen halen.

Vanaf 16 augustus zullen de klanten deze snacks twee weken lang kunnen terugvinden in de fruit- en groenterayon van elke Delhaize-supermarkt! Daarbovenop kunnen ze genieten van een promotie die geldig is op alle producten uit het gamma: 2de aan -50%; een sterke promotionele aanpak om de Belgen te motiveren om beter te eten. De promotie kan gecombineerd worden met alle vruchten uit het Junk Fruit-gamma, maar ook met alle soorten vers fruit in stukken.

Naast de Fruit Bites en de voorgesneden fruitmix zitten zit ook het onderstaande in de selectie Junk Fruit:

  • Grabbeldruiven: pitloze druiven (witte, rode en blauwe druiven - 250, 400 en 500g)
  • (Mini) Bingebessen: blauwe bessen (500g en 150g)
  • Quickiwis: kiwi Sungold Zespri (6 stuks)
  • Raprappels: appels (8 stuks)
  • Banan’away: chiquita bananen (1,250kg)
  • Frambollekes: frambozen (100g)
  • Vierzuurtjes: rode bessen (100g)
  • Borrelbessen: bessenmix (400g)
  • Filefruit: braambessen (100g)
  • Tutti Pruni: rode pruimen (500g)

Lees ook ›› Alle producten (1333)

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››