Nog geen akkoord over verhoging gewaarborgd minimum maandinkomen

Nieuws

De sociale partners, verenigd in de Groep van Tien, hebben nog geen akkoord bereikt over de verhoging van het gewaarborgd minimum maandinkomen. Die verhoging was afgesproken in het vorig jaar bereikte loonakkoord, maar passeerde niet bij het ABVV.

De socialistische vakbond vond de voorgestelde verhoging met 1,1 % te weinig. De vakbonden hebben vorige week een voorstel op tafel gelegd om de minimumlonen in eerste instantie met 1,1 % te verhogen en in een tweede fase met nog eens 2,4 %. Daar zou dan wel een compensatie tegenover moeten staan voor de werkgevers, om de loonhandicap niet te laten ontsporen.

Dit is een uitdrukkelijke voorwaarde vanwege Buurtsuper.be en UNIZO. Maar die compensatie moet er komen van de federale regering, die er voorlopig niet is …". Door het uitblijven van een akkoord loopt het verlies voor de 68.000 werknemers met een minimumloon op tot 90 euro", tweette ACV-voorzitter Marc Leemans na afloop. Dat zegt ook Mario Coppens, voorzitter van de liberale vakbond: "Eind november zal voor de minimumlonen het verlies zijn opgelopen tot 90 euro".

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2225)

Een ‘superbuurt’ dankzij Coca-Cola

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is Coca-Cola.
Lees meer ››

Supermarkten bedanken franchisenemers

Nieuws

In het Super magazine van juni plaatsten alle grote enseignes een bedankadvertentie. Ze willen hiermee de franchisenemers en hun personeel nog eens uitdrukkelijk bedanken voor de geleverde inspanningen tijdens de coronacrisis!
Lees meer ››