'Positie franchisers moet worden versterkt'

Nieuws

Franchisers moeten beter beschermd worden door de wet, vindt het kabinet (de ministerraad) van Nederland. Dat kabinet stuurde afgelopen vrijdag een wetsvoorstel naar de Raad van State, zegt staatssecretaris Mona Keijzer tegen de Volkskrant.

Bij een conflict delven franchisers nu vaak het onderspit. In het wetsvoorstel staat onder meer dat de franchisenemer alle relevante (financiële) informatie krijgt van de franchisegever voordat hij een overeenkomst aangaat en dat hij na afloop sneller vrij is om een winkel te beginnen die concurreert met het voormalige moederbedrijf.

Diverse franchisegevers maken zich zorgen. Ze zeggen dat franchisers te veel invloed krijgen op het reilen en zeilen van een bedrijf. De Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland waarschuwt dat deze wet buitenlandse investeerders zal afschrikken. Keijzer is niet onder de indruk. "Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. Ik zie dat niet zo gebeuren."

Bron: retailtrends.nl

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1768)

50-plussers leveren maaltijdboxen

Nieuws

Het Gentse maaltijdbox-bedrijf Foodbag lanceert een koerierdienst die een 85-tal 50-plussers en gepensioneerden zal inschakelen. Die zullen tewerkgesteld worden met een flexi-job om ingrediënten aan huis te brengen.
Lees meer ››