'Positie franchisers moet worden versterkt'

Nieuws

Franchisers moeten beter beschermd worden door de wet, vindt het kabinet (de ministerraad) van Nederland. Dat kabinet stuurde afgelopen vrijdag een wetsvoorstel naar de Raad van State, zegt staatssecretaris Mona Keijzer tegen de Volkskrant.

Bij een conflict delven franchisers nu vaak het onderspit. In het wetsvoorstel staat onder meer dat de franchisenemer alle relevante (financiële) informatie krijgt van de franchisegever voordat hij een overeenkomst aangaat en dat hij na afloop sneller vrij is om een winkel te beginnen die concurreert met het voormalige moederbedrijf.

Diverse franchisegevers maken zich zorgen. Ze zeggen dat franchisers te veel invloed krijgen op het reilen en zeilen van een bedrijf. De Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland waarschuwt dat deze wet buitenlandse investeerders zal afschrikken. Keijzer is niet onder de indruk. "Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. Ik zie dat niet zo gebeuren."

Bron: retailtrends.nl

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2150)

Boost voor versbeleving

Nieuws

Ondernemers Michiel Masschelein en Annelies Himpens zochten naar vernieuwing in hun Carrefour Express in Rekkem. In samenwerking met Croustico lanceerden ze een broodjesconcept, gekneed naar hun winkel, de ‘Croustico Sandwich Corner’.
Lees meer ››

Technische werkloosheid verlengd

Nieuws

Vakbonden en werk­gevers zijn het in de Groep van 10 eens geraakt over een verlenging van de steunmaatregelen voor bedrijven om de coronacrisis te overbruggen van 30 juni tot 31 augustus. Het gaat dan onder meer om een voortzetting van de tijdelijke werkloosheid en de ­regeling voor ouderschapsverlof.
Lees meer ››

Menselijke factor onderschat

Nieuws

De menselijke factor in de vorm van competente, servicegerichte medewerkers wordt door veel retailers onderschat. Het menselijke aspect wint in belang in het post-corona tijdperk en wordt steeds meer het ‘nieuwe normaal’. Volgens Consensio zal de coronacrisis een aantal reeds bestaande trends nog versterken.
Lees meer ››