Sociale verkiezingen uitgesteld naar november

Nieuws

De sociale verkiezingen in de bedrijven zullen plaatsvinden van 16 tot 29 november. Ze hadden in mei moeten doorgaan, maar door de coronacrisis werden ze uitgesteld.

Bij de sociale verkiezingen kiezen werknemers hun vertegenwoordigers in de Ondernemingsraden en de Comités voor Preventie en Bescherming op het werk. De stembusgang, die om de vier jaar plaatsvindt, werd dit jaar uitgesteld. Eind maart, toen de coronacrisis in alle hevigheid woedde, besloten de sociale partners de sociale verkiezingen uit te stellen. De vakbonden en de werkgeversorganisaties raakten het eind juni in de Nationale Arbeidsraad (NAR) eens om de sociale verkiezingen te verschuiven naar november. Met een Koninklijk Besluit heeft federaal minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) die nu timing bevestigd.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2289)

Hoe rendabel zijn zelfstandige supermarkten?

Nieuws

Tijdens de coronacrisis hebben veel buurtsupermarkten mooie omzetcijfers neergezet. Maar verkoopcijfers zeggen niet alles. En wat als straks de coronastorm weer gaat liggen? Luc Roesems, bedrijfseconomisch expert bij PMO cvba voert jaarlijks een rendabiliteitsanalyse uit bij zelfstandige buurtsupermarkten. Hij legt een aantal pijnpunten bloot.
Lees meer ››