'Supermarkten met webwinkel troeven Amazon af'


Huishoudens die boodschappen doen bij Amazon kopen daar gemiddeld 1,6 keer per maand voor een bedrag van 46 dollar per bestelling. Wie gebruikmaakt van de boodschappenbezorg- of ophaalservice van een supermarktketen, bestelt 1,9 keer per maand en geeft dan 105 dollar uit. Per maand geven klanten van webshops van supermarkten tweehonderd dollar uit, tegenover 74 dollar bij Amazons boodschappenklanten.

Het aantal Amazon Prime-leden dat minstens eens er maand boodschappen heeft gedaan, is dit jaar afgenomen, blijkt verder uit een onderzoek van UBS. Analisten hadden juist een omgekeerd effect verwacht na de overname van supermarktketen Whole Foods. Consumenten zouden Amazon nog vooral zien als platform om voorraden van producten als flessen water en koffie in te slaan, maar er nog niet hun volledige boodschappen doen.

De kans op een grootschalige verschuiving van de verkoop van dagelijkse boodschappen naar platformbedrijven als Amazon is klein, stelde ING eerder dit jaar al in zijn themavisie supermarkten. In Nederland zouden de toegangsdrempels daarvoor nog hoger zijn, doordat de potentiële markt klein, de branche sterk geconsolideerd en thuisbezorgen door relatief hoge loonkosten minder aantrekkelijk is.

Bron: RetailNews.nl

Gerelateerde artikels

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld

Actueel

Buurtsuper.be reageert in Trends en op Kanaal Z op stuntpromoties
Worden jullie Buurtsuper van het jaar 2024?
Vlaams voedingsgedrag ontrafeld
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy