'Supermarkten met webwinkel troeven Amazon af'

Nieuws

Supermarkten zijn in de Verenigde Staten succesvoller met online boodschappen dan Amazon. Klanten kopen er vaker en voor grotere bedragen, blijkt uit een peiling van adviesbureau Brick Meets Click.

Huishoudens die boodschappen doen bij Amazon kopen daar gemiddeld 1,6 keer per maand voor een bedrag van 46 dollar per bestelling. Wie gebruikmaakt van de boodschappenbezorg- of ophaalservice van een supermarktketen, bestelt 1,9 keer per maand en geeft dan 105 dollar uit. Per maand geven klanten van webshops van supermarkten tweehonderd dollar uit, tegenover 74 dollar bij Amazons boodschappenklanten.

Het aantal Amazon Prime-leden dat minstens eens er maand boodschappen heeft gedaan, is dit jaar afgenomen, blijkt verder uit een onderzoek van UBS. Analisten hadden juist een omgekeerd effect verwacht na de overname van supermarktketen Whole Foods. Consumenten zouden Amazon nog vooral zien als platform om voorraden van producten als flessen water en koffie in te slaan, maar er nog niet hun volledige boodschappen doen.

De kans op een grootschalige verschuiving van de verkoop van dagelijkse boodschappen naar platformbedrijven als Amazon is klein, stelde ING eerder dit jaar al in zijn themavisie supermarkten. In Nederland zouden de toegangsdrempels daarvoor nog hoger zijn, doordat de potentiële markt klein, de branche sterk geconsolideerd en thuisbezorgen door relatief hoge loonkosten minder aantrekkelijk is.

Bron: RetailNews.nl

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1296)

Volg Buurtsuper.be via facebook

Nieuws

Op de Facebookpagina van Buurtsuper.be vind je dagelijks inspirerende berichten, actueel nieuws en boeiende reportages. Volg ons dus zeker indien je op de hoogte wil blijven van het meest relevante nieuws uit de food retail.
Lees meer ››

Maximaal 0,8% loonstijging in 2019 en 2020

Nieuws

De lonen in ons land kunnen dit en volgend jaar max. 0,8% boven op de index stijgen. Dat blijkt uit het loonkostenrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat donderdag verscheen en waarvan De Tijd de grote lijnen vernam. Het rapport luidt het begin in van het loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
Lees meer ››