Versoepeling validatie autocontrole

Nieuws

Audits (certificatie – Smiley) kunnen gedurende de periode van de maatregelen van de regering uitgesteld worden, zonder impact op de bonus van de onderneming.

Rekening houdend met de maatregelen die de federale regering gecommuniceerd heeft op 17/03/2020 om de verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden, geldt momenteel een uitzondering voor alle audits van het autocontrolesysteem.

Audits kunnen gedurende de periode van de maatregelen van de regering uitgesteld worden, zonder impact op de bonus van de onderneming.  De periode start op 13 maart 2020 en de einddatum zal uiteraard afhangen van de duur van de bijzondere maatregelen, rekening houdend met een overgangsfase.

Zodra de maatregelen worden opgeheven en er weer audits mogelijk zijn, moeten de OCI en de operator binnen enkele dagen weer rechtstreeks contact opnemen om zo snel mogelijk een hernieuwingsaudit te plannen. Deze communicatie moet gedocumenteerd worden. 

De praktische modaliteiten in het kader van de financiering zullen later nog medegedeeld worden maar het FAVV zal naar een zo eenvoudig mogelijke oplossing streven.

We houden je graag verder op de hoogte van de andere maatregelen die genomen zullen worden.

Nu al vragen? Contcteer onze adviseur voedselveiligheid via veronique.bert@unizo.be

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2046)

Desinfecterende alcohol of handgels te kort?

Nieuws

We krijgen bezorgde telefoons van zaakvoerders omdat de ontsmettende gels schaars beginnen te worden. Distilleerderij Bruggeman, dat momenteel gedenatureerde alcohol en desinfecterende handgels aanbiedt aan de zorgsector, wil dit ook doen voor winkeliers!
Lees meer ››

Deel ons corona filmpje!

Nieuws

Omdat jullie veel vragen krijgen over hygiënerichtlijnen in kader van het coronavirus, hebben we hebben een kort filmpje gemaakt om de richtlijnen nog eens voor iedereen te verduidelijken. Deel en roep mee op voor gezond verstand én respect!
Lees meer ››