Tijdens lockdown winkelen we liever bij buurtsuper dan in Colruyt


Coronacrisis
Trends & innovaties

De voedingswinkels verwerkten toen hogere volumes, maar bij de niet-voedingsafdelingen, de foodservice en brandstofactiviteiten werden omzetdalingen genoteerd. Dat kwam onder meer omdat een aantal gespecialiseerde winkels uit de groep verplicht waren om de deuren te sluiten.

Die terugval van marktaandeel belette niet dat Colruyt-groep in zijn boekjaar 2019/2020 voor liefst 9,5 miljard euro aan goederen kon verkopen. Dat was 1,6% meer dan in het jaar voordien. Dat bedrag omvat niet alleen de omzet van de klassieke Colruyt-winkels, maar ook die van andere merken van de groep zoals OKay, Spar, Dreamland, Dreambaby, Dats24 en Fiets!, alsook die van een aantal buitenlandse filialen. Omdat die groep lichtjes wijzigde, geeft Colruyt ook een evolutie op vergelijkbare basis en die liet een vooruitgang van de verkopen met 1,7% zien.

Vooruitzichten voor het nieuwe boekjaar geeft Colruyt nog niet. Daarvoor is de onzekerheid over de coronacrisis nog te groot. Wel zegt het dat het zijn langetermijnstrategie consistent blijft uitvoeren en zijn klanten op elk moment de laagste prijs voor elk artikel blijft garanderen, ondanks de komst van nieuwe marktspelers. Hoewel het bedrijf geen namen noemt, is het duidelijk dat hiermee het Nederlandse Jumbo wordt bedoeld. Prognoses voor het hele jaar mogen pas worden verwacht op de algemene vergadering van aandeelhouders op 30 september.

 

Gerelateerde artikels

1 op 6 winkels verdwenen, aantal supermarkten blijft stijgen
Zo vind en bind je Generation Z
Het cv is passé

Anoniem rekruteren

Het cv is passé

5 min.

Actueel

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy